Masterclass

NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN | KÖZÉPISKOLAI TANÉV | NYELVTANFOLYAMI TANÉV | FOUNDATION YEAR

Középiskolai tanév 13-18 éveseknek Nyelvtanfolyami tanév 16 éves kortól Foundation year programok 18 éves kortól

Cím: Budapest, Nyugati tér 6. | Nyitvatartás: H-Cs 10-18, P 10-15 | Telefon: 269 0559, 269 0560 | Fax: 269 0542 | E-mail: info@masterclass.hu

Masterclass
A nyelvtanuláshoz a megbízható hátteret a Masterclass bíztosítja. 

Cím:
Budapest, 1055
Nyugati tér 6.

Nyitvatartás:
H-Cs 10-18, P 10-15

Telefon:
269 0559, 269 0560

Fax: 269 0542

E-mail:
info@masterclass.hu
 

 

 

Tanéves diákok levelei

 

Bálint Máté

From 2013 to 2014 I was lucky enough to be an exchange student in the USA. I was an exchange student for a semester in the US, at Atascocita High School in Houston, Texas, so I speak English at Advanced level.

Bálint Máté

 

It was my biggest experience in my whole life! During that time I participated in a cultural and study programme, organized by CCI. I went to school there, I was in the soccer team, in a school charity programme, and I lived with the most wonderful host family there. These months were just the most memorable times of my life and fortunately I learned a lot about myself and my leader and volunteer skills besides the language.

 


Beke Péter

Hol is kezdjem, annyira jó itt, hogy nagyon!

New York, nagyon jó volt, a Host Motherom tesójának a fiának volt az esküvője valahol New York State másik felén, oda repültünk, megnéztük a Niagarát, aztán mentünk NYC-be. Nagyon jó volt, a képeket feltöltöttem facebookra. A suli elkezdődött már egy hónapja lassan, a tananyag könnyebb, mint otthon de a nyelvvel némely órákon küszködök :D am az angol nagyon jól megy, már könnyebb angolul gondolkodni mint magyarul. Az akcentusomat meg mindenki imádja, és rengeteg barátom van máris, szóval ahogy nézem nem nagyon lesz baj. 

Beke Péter

Szóval tényleg csak jót tudok mondani a host család nagyon nagyon jó, szóval sokat beszélgetünk segítenek és alig vannak szabályok , bíznak bennem ( rákérdeztem a szabályokra)! Az étel más, sajnos a magyar sokkal jobb, például a második héten valami nagy gyomorbajom volt és nem is ettem semmit napokig, de már jól vagyok, meg volt valami vírusos betegedésem, láz meg torokfájás miegymás, de ügyes voltam és leküzdöttem gyógyszer, orvos, és suliból hiányzás nélkül!

Az a" cultural shock" az valami olyan ami mindenkinél van? Mert eddig semmi nyomát nem éreztem, meg nem is tervezem J

Azt hiszem ennyi kb. Tényleg minden jó, annyira sok helyre megyek meg sok haverom van hogy a helyi koordinátor már mondta hogy használni fog új host családokat keríteni jövőre (hogy ilyen jó példa vagy mi legyek). 

Üdv, PeterCzigány Bence

Czigány Bence

Szia Edina!

Jól Érzem magam; jó család!:-) Sok helyre elvisznek. Már van egy vízilabda csapatnyi barátom.  A kommunikáció picit nehézkes. A suli holnap kezdődik, már nagyon várom, eddig meg csak az órák megválasztása volt.

Üdv: Czigány BenceFalvai Letícia

Az én fogadó anyukám a legjobb itt Floridában ez biztos!! :) :) Hát a suli az hatalmas, de mar jobb sokkal jobb mint az elején volt, bár meg sok mindent nem értek.

De ez itt a harmadik hetem, szóval nem panaszkodom, jó itt lenni, mindenki nagyon kedves és segítőkész! Viccesek az órák!

Üdv, LetiFodor András

Fodor András

Kedves Andrea es Edina!
Minden rendben van, nagyon jól érzem magam. A csoportom, a tanáraim, és a családom is nagyon kedves. A repülőúton sem volt semmi gond. A vízumot is simán megkaptam.
Örülök, hogy kijöttem. Meg az angol is egész jól megy:)

Üdvözlettel: Andris (CANADA)Fodor Dániel

Minden nagyon jó, a családom kedves mindenhova visznek, ha kell. Suli is jó, "kicsit" nagyobb és más, mint itthon, vannak barátaim is az elejétől kezdve, annyi, hogy az iskola minden reggel 20-30 perc autózásra van, de az nem gond végülis.

Hétvégén voltunk kempingezni a Taylor parkba Rocky Mountainba. Az iskolában a lány röpicsapat manager-e vagyok, úgyhogy mindennap ott vagyok edzéseiken és segítem őket, meccseikre is megyek velük, holnap is lesz meg holnap után is. :)

Ja és van már egy A osztályzatom spanyolból :))Gábriel Sára

Gábriel Sára

Kedves Edina,

A DS nyomtatványom meg van, de nincs az útlevelemben, mert kivették. Egy papírt tűztek a helyére, amit a repülőn kellett kitölteni. Az utazás izgalmas volt, de szerencsére minden rendben van. Nagyon aranyos a családom, jobbat nem is kívánhattam volna!

Gábriel SáraGászpor Benedek

Gászpor Benedek

Kedves Edina!

Köszönöm, minden rendben van. A család szuper. Az iskola remek. És csak jót tudok mondani. 
Köszönök mindent:

Gászpor BenedekLajos Péter

Nagyon jól érzem magam. A család nagyon cool es nagyon kedvesek. Már elvittek koncertre, BBQ party-ra és rengeteg helyre. Ezen a héten elvisznek egy Cubs mérkőzésre is!
A sulit csak holnap kezdem, tehát arról még nem tudok mondani semmit. De már rengeteg embert megismertem, aki a suliba jár a host tesónak köszönhetően. Mindenki nagyon barátságos!Magyar Dávid

Magyar Dávid

Nagyon jó fej a család élvezem a kint létet sokkal barátságosabbak az emberek. Csütörtökön kezdődik a suli úgyhogy erről még nem tudok nyilatkozni :) 

 

 

 

 

 Mészáros László

Kedves Masterclass!

Köszönöm szépen a kemény munkát amit belefektettetek az amerikai utazásomba, úgy érzem megérte ilyen sokat várni.
Ez a környezet hihetetlenül szép, a család nagyon kedves, imádom őket.
Mészáros László
A gyerekekkel Kiraval és Xavival is nagyon jól kijövök, sokat viccelődünk. A papa, Raou egy nagyon barátságos es kedves ember, nagyon jól el lehet vele beszélgetni akármilyen témáról, Nancy, az anyuka pedig nagyon figyelmes, es nagyon jól főz. A város nagyon szép, voltam bent a centerben is, tényleg olyan, mint a filmekben. Meglátogattuk az iskolát is az utóbbi napokban, nagyon tetszett. Egész jól megértem őket, de ha nem tudok valamit akkor is nagyon segítőkészen elmutogatják, lerajzolják, ami nagyon szórakoztató tud lenni. Több összejövetelt is rendeztek az utóbbi napokban, ahol nagyon kíváncsiak voltak a magyarokra, Budapestre és én szívesen meséltem mindenkinek. Érdekes, én azt hittem, azt se tudjak hol van Magyarország, aztán közbe kiderült mindenki tudja, legalábbis azt vettem észre, hogy itt Portlandban viszonylag híresek vagyunk.
A vívóteremben még nem voltunk, mert csak a jövő héten fog kinyitni, de 1-2 vívóval mar megismerkedtem. Hétvégén megyünk egy családi kempingezésre, amit nagyon várok már.
A repülő utamat is zökkenőmentesnek lehet mondani, mondjuk többször izgultam egy kicsit, főleg mikor Amsterdamban kikérdeztek mindenről, hogy minek megyek, kihez megyek.
Aztán Portlandban is kicsit ijesztő volt, mikor mindent kipakoltattak a nagy bőröndömből, de végül átengedtek, mindennel együtt.
Egyelőre röviden es tömören ennyi lenne a helyzetjelentésem Portlandbol.

Üdvözlettel:
Mészáros László

 

 


Gábor Anna Laura (Lana)

Lassan fél éve vagyok itthon, de még mindig hiányzik az Amerikai életem! Hatalmas döntés volt kimenni, de egy percig nem bántam meg, csak imádni tudtam minden pillanatát. A Masterclass segített megtalálni a hozzám legjobban passzoló befogadó szülőt és így felejthetetlenné tette az évem. Rengeteg új dolgot láttam és tapasztaltam, ilyen például a kinti Haloween, Homecoming vagy akár a prom!

Gábor Anna Laura (Lana)

Mióta itthon vagyok, megcsináltam a Cambridge felsőfokú nyelvizsgát is. Örok élmény marad ez a cserediák év nekem, a kinti barátaimat sosem fogom elfelejteni és azóta is mindent megteszek, hogy vissza mehessek látogatóba! A program nagyon megbízható és mindenkinek ajánlom!!!

Gábor Anna Laura (Lana)Nagy Benedetta

Köszönöm, az utam sikeres volt, mert ha valamit nem tudtam az egyenruhások mindig segítettek nekem, így nem volt semmi gond.

Itt a fogadó családom nagyon kedves és a brazil cserediák lány is akivel együtt vagyok.Pataky Brigitta

Pataky Brigitta

Szia Edina!

Okés köszönöm. Minden szuper. A család is kedves és a suli is szuper!! :D minden jól megy!  Köszönök minden segítséget!!!:)))
Egy kis segítség azért elkél: azt szeretném kérdezni, hogy az "anyukámnak és a testvéremnek" nemsokára lesz a szülinapja. Vegyek nekik valamit vagy nem kell vagy illik??

Brigi Wisconsinból:DRessely Kinga

Ressely Kinga

Szia:)

Minden tökéletes:) Előző hétvégén a hegyekbe mentünk a családdal, megnéztük a Walnut kanyont és voltunk Flagstaffban, valamint felmentünk az ott lévő sípályákhoz is. A felvonó 3500 méter magasra vitt és még a Grand Kanyont is lehetett látni a távolban.

Minden vasárnap reggel járunk istentiszteletre és késő délután a lánnyal, Ashleyvel járunk a

templom csoport diák összejövetelére. Nem tudom értelmesen leírni, a magyarom egyre

rosszabb, de a csoport neve UNITE és van facebookos oldaluk is. Kicsit sok az újdonság, de ez az amiért jöttem többek között. Az Unite-s lányokkal egy hónapja voltunk a hegyekben retreat-en. Egy tipikus filmekben látható házban voltunk és mindenfélét csináltunk. Tényleg retreat volt:) 4 felnőtt nő aki velünk volt, külön-külön beszéltek nekünk erkölcsi meg bibliai témákról, majd voltak közös feladatok, kérdések, amikre egyesével válaszoltunk lányok és beszéltünk mindenkiéről. Egyik este volt egy nagyobb vacsora amire mindenki szépen kiöltözött. Másnap pedig mindenki kapott egy kis csomagot ajándékokkal: egy láda amibe az imáinkat tehetjük kis cetliken, egy levél rólunk az egyik nőtől (tanítótól) egy nyaklánc, körömlakk meg kis apróságok. Igencsak vallásosak, de nem bánom, otthon kissé máshogyan működik ez, de alkalmazkodom. És az angolomnak tökéletes, mivel minden héten még a sulin kívül is hallok hosszabb "beszédeket" mivel az istentisztelet után, ami egyébként olyan mint egy koncert, a lelkész félórán keresztül beszél egy adott témáról és ez a Unite-os találkozáson is így van csak ott nincsenek a szülők:) A suli egész jól megy, minden ugyebár a kreditekre épül amiket a házikból és a dolgozatokból gyűjtünk. Nemrég kaptunk egy 1 hónapos értesítőt és töriből, angolból, matekból B-t kaptam, fotózásból, kémiából és németből A-t. Ez elég jó, a törin meglepődtem, mert az a legnehezebb, rengeteg az olvasnivaló, de mindig kapunk studyguideokat, írunk próba dolgozatokat és azért ki tudom szűrni, hogy mit fog kérdezni a tanár. Az angol a 2. legnehezebb óra mivel sokat olvasunk órán és még az amerikaiaknak is unalmas Arthur Millertől a Crucible. Szóval kicsit könnyítek magamon és interneten tökéletes összefoglalókat és elemzéseket lehet találni:)

Az órák hosszabbak mint otthon, de nem hagyják a tanárok, hogy unatkozzunk, rengeteg

csoportmunka van, filmek és powerpointos tanítás. Szóval élvezem kint a tanulást, jó hogy csak 6 tantárgyam van mert nem kell 12 felé koncentrálni mint otthon.

Hetente egyszer járunk Ashleyvel konditerembe, és a templomcsoportból egy férfi az edzőnk. Valamint teniszezünk is minden héten. Sok szülinapi buli volt már, sok shoppingolás, mozi, korcsolyázás. Két hét múlva hétvégén megyünk a Grand Canyonhoz, kb. 3 óra a háztól. Azt követő hét szombaton lesz a homecoming, oda nem biztos hogy megyünk, de valószínű. Majd októberben a két hetes szünetben elmegyünk Disneylandbe. A család rokonai többnyire Kaliforniában élnek, szóval sokszor leszünk arrafele. Néha volt egy két elgyengülésem, mert természetesen hiányoznak az otthoniak, de nagyon jó idekint is lenni. Természetesen nagyon jó lesz majd 9 hónap múlva látni az otthoniakat, de ez így

bónusz ajándék. Itt is jó lenni, de azért legjobb otthon.:)

Elnézést a kicsit magyartalan mondatokért, de all in all minden tökéletes.

Üdv.

KingaRuzicska Dorottya

Kedves Edina!

Csak azért írok, hogy minden rendben van. A család nagyon aranyos, sokat beszélgetünk. A szlovák lánnyal is jól kijövünk.

Ruzicska Dorottya (ANGLIA)
Szabó László

Sziasztok!

Megérkeztem Chicagóba tegnapelőtt. Rohadt jó helynek tűnik:) Holnap kezdem a sulit, de már tegnap beiratkoztunk, csak egy kicsit sok ideig tart az órarend kialakítása... Amióta itt vagyok fejlődtem egy kicsit, de teljesen máshogy kell az angolhoz állni, mint otthon... Illetve a szlengek megértése még nehezen megy. Sam jófej, fiatalos, de mégis figyel mindenre. Összehaverkodtam egy másik cserediákkal, aki Venezuelából érkezett, bár ő már háromszor járt Amerikában, úgyhogy jól megy neki az angol...Vele voltam ma városba, egy múzeumot akartunk megnézni, csak mire oda értünk bezárt..:)  Egyenlőre ennyi, Köszönök mindent, majd még jelentkezek..

Üdv:  LaCiTóth Judit

Kedves Andrea es Edina,

Nagyon jól érzem magam itt. A családom nagyon kedves és amiben tudnak segítenek. A koordinátorom is segítőkész amikor először találkoztam vele kimentünk a repülőtérre két vietnami cserediákért és nagyon jó volt mert beszelhettünk egy kicsit és sokat nevettünk mert Rob és a lánya nagyon viccesek :) Nagyon izgulok az iskolával kapcsolatban de remélem minden rendben fog menni. Meg elég nehezemre esik megérteni az amerikaiakat, mert nagyon gyorsan beszélnek, de remélem ez hamarosan jobb lesz.

Köszi mindent!

Üdv: JuditVerebélyi Dóra

Verebélyi Dóra

Kedves Edina!

A család nagyon aranyos. Mindig visznek magukkal, 1 percre sem hagynak itthon, sok mindent megmutogatnak. Teljesen a család tagjaként kezelnek, nem kivételeznek velem, és nem is szigorúbbak, mint a testvéremmel.

Múlthéten voltam Redmondban edzőtáborban, ami nagyon nagyon nagyon jó volt!!! A lányokkal megnyertünk egy tornát, úgyhogy készen állunk a szezonra! ;) A csapatot nagyon imádom, mindenben segítenek, hívnak mindenhova. Tegnap például az egyik csapattársammal voltam vásárolgatni, meg megmutatott nekem szép helyeket. A suli holnap kezdődik, kicsit izgulok, de biztosan jó lesz! :) Szombaton lesz a cserediákoknak egy picnic, amit Sherri szervez, már nagyon várom. Azt hiszem 3-4 magyar lesz ott. Nem igazán szeretnék magyarul beszélni, úgyhogy majd tisztázom a fiúkkal a dolgokat.

Ha beindul a suli és az élményzuhatag majd még jelentkezem! :)

Szép napot

Dóri

További levelek diákjainktól

 

Réka levele

Nagyon jól érzem magam itt, mert egy fantasztikusan jófej családot fogtam ki, nagyon passzolnak hozzám! Abszolút könnyedén kezelik a dolgokat, sokat viccelődnek, nagyon jófejek. : )

Voltunk már sok helyen is, vidámparkban, helyi rendezvényeken, állatkerben, stb., mindig van valami izgalmas program (gondolom főleg eleinte). A suli is jól megy, kedvesek és barátságosak ott is nagyon az emberek! A korizás kicsit bonyolultabb csak, mert Münsterben van csak pálya, ami 1 órányira van innen, de nagyon megéri, nem okoz problémát a hosszú út egyáltalán. Igazából minden nagyon tetszik itt, semmilyen probléma nincs, mindenkivel nagyon jó elvagyok, a nyelvvel is könnyen boldogulok.


 
Bálint írja Oregonból

Minden rendben van, itt teljesen mas a kornyezet, peldaul meg tart anyar. Az iskolaval is minden rendben, noha a nyelven kivul nem sokat tanulunk... De azt igen.


 
Csilla levele

Sikeresen megerkeztem. A csalad nagyon aranyos, normalisan etkeznek (nem nagyon szeretik a hamburgert). Szombaton megyunk nyaralni 1 hetre aztan kezdodik a suli.


 
Bea, Németországból

Bocsi, h csak ilyen kesön irok, de nem nagyon volt idöm, es ez jo! :) sok baratom van mar, az iskola baromi jo!! a tanarok is nagyon jo fejek, segitenek mindig. A barataimmal mindig van valami program, bulik, ezert nincs tul sok idöm.

A csaladomat nagyon szeretem, nagyon nagyon kedvesek es a tesommal is nagyon jol kijövünk. Iszonyu segitökeszek es ök is visznek mindenhova, a batyammal es barataival is sokat vagyok, ök is nagyon rendesek es a nyelvel mar semmi gond nincs, ugyhogy teljesen befogadtak mar mindenhol!:) nagyon jol erzem magam!!

a csaladdal voltam meg az öszi szünetben egy heten Schönhagen-ban, egy masik csaladdal bereltünk egy jo kis lakast a parton!! Jo volt nagyon!

Most meg utolso het van a suliban, most kezd mar kicsit nyugis lenni... eddig nagyon sokat kellett tanulni, de többe kevesbe sikerült nekem is, altalaban 4eseket irok, neha jobbat,neha rosszabat, de igazabol a nemetek sem irnak jobbat, sött en meg egesz jo vagyok az osztalyban!:)

Nahat röviden ennyi. A lenyeg h nagyon jol erzem magam:)


 
Zsófi levele

Itt minden hihetetlenül fantasztikus (eddig),a családomba egyszerüen szerelmes vagyok,ha nem érezném furának,legszivesebben Momnak és Dadnek hivnám a szüleimet..Képzeljétek,néha már az emberek észre sem veszik,hogy nem idevalósi vagyok!:DAnnyira jó érzés!!!

A suliban is nagyon jól érzem magam,már nagyon sok mindenkivel jóban vagyok!!

Elkezdtem kosarazni,hát mit mondjak..az kemény!!Nagyon!!Alig tud az ember járni miután kijön az edzésről!!:)Tegnap volt az első táncórám,amin rögtön megtámadott egy svábbogár,persze,mi más??Attól mindennél jobban félek!!:P De az is nagyon jó volt!!

Voltunk már New Orleansban, nagyon nagyon szép város!!

Egy a baj:Gustav, a hurrikán,na az elég ijesztő volt,az összes New Orleansi menekült a mi sulinkban aludt,városunk(mi házunk SZERENCSÉRE NEM!)viz alatt, nem volt suli vagy egy hétig!!Na mondjuk ezt az egyet senki nem bánta:PAztán Ike...:(

Ezt csak igy magunk között jegyezném meg,ne adjátok tovább senkinek,de ennyi helyes srác között tényleg nehéz hüségesnek maradni,Andinak igaza volt!:D DE:Én egyelöre még tartom magam,drukkoljatok!!Meg ahhoz is,hogy továbbra is ilyen jól érezzem magam!!

Amerika marha jóóóó hely!!És nektek köszönhetem ,hogy itt vagyok!!!!KÖSZÖNÖM!!!!


 
Edit írja

Velem minden oke itt Nicevilleben, a suli nagyon jol megy, a csaladdal is nagyon jol kijovok, baratok is vannak. Elegge sok programom lett, amire nem is szamitottam.:)


 
András levele Németországból

Teljesen jól érzem magam a családomnál, nagyon rendesek jófejek és viccesek. Nagyon örülök mert mindent megértek itt legfeljebb négyszer kell elmondani, és ami így sem megy azt 5 percig magyarázzák, de teljesen simán indult minden. Az elsö iskolanapom tegnap volt kedden, és az is sokkal egyszerübb volt mint ahogy gondoltam. Képeket még nem tok küldeni, még nincsenek igazán olyanok amik jók lennének. Felixxel az itteni tesómmal mindig elfoglaljuk magunkat a szabadidönkben, mindig jól szórakozunk. Ö biciklizik, ilyen erdöben hegyröl lebiciklöz ugratós fajtán. En is kipróbáltam, nagyon tetszik...igaz elsö alkalommal nekimentem 1 fának és ugratáskor akkorát nyaltam mint az ólajtó, ettöl függetlenül még mindig nagyon tetszik :D. Honvágyam 1általán nincs, és nagyon élvezem az ittlétet, összesen most ennyit tudnék mondani :)

 

 

Marci írja

Sziasztok, sikeresen megérkeztem, a család jófej, a suli kicsit nehéz mert nem értek túl sok mindent, de Spanyolország nagyon szép, A spanyolok nagyon jófejek!


 
Dóri írja

Velem minden rendben van! Mar tobb mint egy honapja vagyok itt kint..de mar lassan megszokom, de meg mindig olyan mintha csak 2 hete jottem volna el otthonrol! Naggyon furi:)

De jol erzem magam, minden rendben velem:)..Szeretek it lenni, csak nagy meg a honvagy, neha jol lenne a sajat szobamban aludni...stb:) De ez idovel csak elmulik!::) Remelem!

A suliban is nagyjabol minden rendben van, eltekintve egy-ket aprosagtol..mint pl h az 1. toritesztem "F" lett..pedig tanultam ra...szoval ezerrel hajtok most..de meg nem latom az eredmenyet, kedden irunk egy ujabb tesztet, nagyon remelm h az mar egy picivel jobban fog sikerulni...De nagyon felek h emiatt haza fognak kuldeni..!!?? Hazakuldhetnek??? Meg bioszbol van egy "C"-m..az viszonylag jo! Le kellett cserelnem az amerika irodalmat, mert az eg vilagon semmit nem ertettem abbol amit tanar magyarazott, mert olyan gyorsab beszelt mintha felhuztak volna benne valami orat, vagy ilyesmi. ehejett van most T.A.(teacher's assistent) oram, amit szeretek:) Szoval ennek orulok:)

A csaladommal is minden szuper:) Segitenek amiben tudnak! Michele-el vannak neha nezeteltereseink, de azt hiszem h ez normalis..bar mostmar lassan nincs is semmi baj:) Abbol voltak bajok, hogy ha valamit megbeszeltunk, es en ugy terveztem a suliban a programor...akkor o annak az ellentetet csinalta, meg sokszor falaztam neki az apukajanal..De ez mostanra szerencsere megszunt, szoval telleg minden jo:) Hetvegeneket altalaban mindig megyunk valamerre, mult heten voltunk a Puyallup vidamparkban, es elmentunk Michele-el az egyik kedvenc R'n'B enekesem koncertjere:) Felejthetetlen volt:) Naggyon jol ereztem magam:)

Most hetvegen megyunk lovasbemutatora, meg ma volt Pete szulinapja..es megsutottem eletem 1. tortajat:D, szoval most buszke vagyok magamra:D:D

Nagyjabol ennyi amit tudok meselni:) Az angollal ugy erzem minden rendben van, csak neha ugy erzem h meg semmit nem tanultam miota itt kint vagyok, mert olyan hulyesegeket tudok osszehordani, hogy az valami hihetetlen..De lassan mar majdnem mindent megertek:) Es ennek nagyon orulok:)


 
Dorka levele

velem minden ok!a csalad hihetetlenul kedves!a suli nem tul nagy,igy kb mar a 2ik nap mindenki tudta h ki vagyok!:)vicces,h megyek vegig a folyoson es mindenki koszon h szia dorka!-en meg..azt sem tom h ki koszont..:)

a jegyeim neon jok.kiveve anatomiat.de mar abbol is javultam a masodik doganal 16 ponttal!:)vagyis masfel jeggyel!:)tancsi melett focizom!de nem csak europai focit!amcsi focit is!szal most kielhetem az agressziv enemet..:)jajj kepzeljetek el,h az egyik amcsifoci edzom annyira szanalmas....a pasi kb olyan magas miint en,v alacsonyabb...es ma kikezdett edzesnel,en meg nem hagytam magama es vegul is elgancsoltam szegenzt es az edzo ott hevert a foldon....marha vicces volt!!mindenki ott rohogott...kepzelhetitek..aztan vegul is meg meg is dicsert,h milyen ugyes vok,es most berakott 2os jatekosnak.en vok elol a vonalnal es blokkolnom kell az ellenfeleket,a masik(az eredeti poziciom)pedig az ugynevezett running back.en allok leghatul es alt en kapom meg a labdat, az elottem alloknak blokkolniuk kell,hogy en tudjak rohanni a labdaval a gol vonalig es igy touch down-t szerezzek.

szal zajlik itt 1000 el meg tobbel az elet!nagyon jol erzem magamat.rem ti is jol vagytok!


 
Gergely, Pleasantville-ből

kezdenem azzal, hogy nagyon szerencsesen alakultak a dolgok hely, csalad szempontjabol...

Az ur aki engem fogadott egyedul el mint tudod es szerencsere egy nagyon jofej, jmindenre nyitott, kedves ember. Raadasul van egy masik srac is Nemetorszagbol ( aki mondjuk lehet hogy felev utan majd hazamegy) meg konnyebbe teszi az ittletet. A hely Pleasantville egy kis varos de mar nagyon sok baratom van az iskolaban es tenyleg jol erzem magam.

Annyi mindnt csinalunk, hogy egyszeruen nincs is idom a honvagyra. Es a helyezkedes a legjobb egy csondes kisvaros.....de nem kell sokat utazni ha valami zajosra vagyik az ember......Philadelphia egy ora NY es Washington 2 ora de peldaul Atlantic City csak 5 perc. Bill nagyon kitesz magaert mindenhova visz minket. A nemet srac is jofej. 3-munk viszonya sokkal inkabb barati mint csaladi. De ez igy pont jo. Kommunikacios problemakkal sem kuszkodok. Az angol az meg messze nem 100 as de azert mar jobbnak erzem joval mint amikor kijottem......

Meg az iskola tarsam a Flora is meselt valamit osszevissza, hogy ot miert kuldtek haza, meg hogy mar 4 csaladja volt meg kitiltottak meg mindenfele....de mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy az mind ugy tortent.......eleg furcsa lany.........

En ettol nem felek jol erzem magam....a tanulmanyi eredmenyeim se rosszak... most lett vege az elso negyedevemnek ( mar a negyeden itt letemnek tul is vagyok es fel se tunt) es ugy nez ki, hogy egy B-m lesz minden mas A. Az egy B az mondjuk pont az angol lesz, de arrol ugy csusztam le, hogy a legelso tesztem rontottam el az D lett utana jo voltam es 91%-al zartam de a tanar 93% ra adja meg az A-t. De azota a D-ota belejottem most penteken is irtam egy 100%-os dolgozatot. Igazabol az orarendem igen furcsa......egy ket fontos tantargy kimaradt es van egy par konnyebb oram, dehat most az angol a lenyeg.....

Na csak gondoltam lejelentkezem, meg megkoszonom az egesz szervezest mert tenleg nagyon szerencses vagyok. Remelem rosszat nem hallasz majd felolem! Sok szerencset es diakot erre az evre is!

Masterclass Magyarország © Copyright 2008 | MasterClass külföldi tanév | Nyelvtanulás külföldön | Nyelvtanulás külföldön blog

WEBműHELY